top of page
Asset 1_10x.png
  • JagThinK

Voordelen van een Tweedehands Boot Kopen

Bijgewerkt op: 15 jun. 2021

Je kan een betere deal verkrijgen door een tweedehands boot te kopen die amper gebruikt is aan een lagere prijs en je kan bovendien genieten van de vrijwel volledig nieuwe apparatuur dat al aan boord is.

Tenzij je een klassieke houten boot met een bijzondere achtergrond koopt, zullen de meeste boten niet stijgen in waarde zoals dat gebeurt bij huizen, ze zullen dalen in waarde. In dit aspect zijn boten meer zoals auto’s: rij van de parking of vaar weg van de kade en hun waarde daalt.Het idee van een gloednieuwe boot is moeilijk te weerstaan, maar je kan misschien een betere deal verkrijgen door een tweedehands boot te kopen die amper gebruikt is aan een lagere prijs en je kan bovendien genieten van de vrijwel volledig nieuwe apparatuur dat al aan boord is. Het is waar wat ze zeggen, we houden van onze boten en we overladen onze geliefden met geschenken zoals GPS’en, elektronica, kaarten, vismateriaal, een canvas om de boot te overdekken, lijnen, wat je maar kan bedenken. Een tweedehands boot kopen met verbeteringen, apparatuur of aanpassingen aan een lagere prijs dan de nieuwprijs is een uitstekende reden om tweedehands te overwegen in plaats van nieuw.

Een tweedehands boot kopen inclusief alle praktische benodigdheden om de boot uit de haven te halen is zoals een instapklare woning kopen dat al gemeubileerd is.

Als je de voordelen van een tweedehands boot overweegt, dan is wat nu volgt een groot voordeel. Wanneer je een specifiek model en merk in het oog hebt, probeer dan te weten te komen wat de prijs en de standaarduitrusting was wanneer de boot nieuw was. Met deze prijs en uitrusting als basis, kan je uitkijken naar wenselijke en belangrijke toevoegingen, zoals een trailer, boegschroeven of canvas overdekkingen, die normaal duizenden euro’s kosten. Bekijk daarna aandachtig de uitrustingslijst voor extra’s. Een tweedehands boot kopen inclusief alle praktische benodigdheden om de boot uit de haven te halen is zoals een instapklare woning kopen dat al gemeubileerd is. Ik denk niet dat je veel splinternieuwe boten zal vinden dat al seinvlaggen, vuurpijlen, reddingsvesten, EHBO-kits en misschien zelfs sloepen en dergelijke hebben. Iemand anders zijn nieuwe bootuitrusting is jouw tweedehands boot voordeel.

Hier is nog een idee: vraag voor de onderhoudsrapporten die aantonen welke originele of welke basisapparatuur vervangen is door nieuwer of mogelijk betere apparatuur, zoals nieuwe en grotere buitenboordmotoren. Als je van plan bent een tweedehands zeilboot te kopen dan is de betere waarde tussen identieke boten waarschijnlijk weergegeven bij de boot met de betere zeilinventaris. Kleinere, onopvallende zaken zoals zitkussens kunnen je vaarplezier verhogen en het kan je honderden, zelfs duizenden euro’s besparen.

We houden van onze boten en we overladen ze met geschenken. Gebruik het voordeel van uitgeruste tweedehands boten; het kan je tijd besparen, het laat je toe sneller van jouw boot te genieten en je kan een hoop geld besparen.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page